Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ABS

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ABS

Колеги карам Алфа Ромео 156 2.0 Twin Spark от няколко дена имам проблем с ABS-са на колата при студена кола около 10-15 миниту ABS-са работи перфектно след това отказва ABS-са и километража. Проблема ми е че и на диагностика компютъра неможе да се свърже с компютъра на ABS-са, ако някой може да ми помогне да пише...

Палиш колата и отиваш при Бобо/адреса ще го намериш в съответния раздел/.Аз брах ядове с АВS централата,хем моята е с VDC,ASR и т.н.За 3 часа и срещу съвсем прилична цена,човека реши проблема и сега нямам ядове.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS '2003
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm '2008

Comment

Първоначално публикувано от vanio.ivanov Покажи съобщение
      Колеги карам Алфа Ромео 156 2.0 Twin Spark от няколко дена имам проблем с ABS-са на колата при студена кола около 10-15 миниту ABS-са работи перфектно след това отказва ABS-са и километража. Проблема ми е че и на диагностика компютъра неможе да се свърже с компютъра на ABS-са, ако някой може да ми помогне да пише...
      Как така отказва ABS-а?И кога последно, на студен или топъл двигател (което не би трябвало да има значение)?Защото след 10-15 мин. колата си е загряла.Как установяваш че не работи, като натиснеш спирачки, и блокират колелата?
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
        Как така отказва ABS-а?И кога последно, на студен или топъл двигател (което не би трябвало да има значение)?Защото след 10-15 мин. колата си е загряла.Как установяваш че не работи, като натиснеш спирачки, и блокират колелата?
        Mоя го включвам много рязко като спра .... от 80 за 10 метра 15 метра ....
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Защо пък и километража ? Нищо чудно ABS модула да праща инфо за скоростта .
          Колега , първо се опитай да закачиш на диагностика когато лампата на ABS-а още не е светнала. Ако успееш да се закачиш а след това не, си свали и презапой централката.

Comment

Колега, писал съм по този въпрос. Но отново обяснявам. Километража минава през ABS-то. Електрониката на абс-то ти се е скапала. Смени я и си готов. Диагностиката нищо няма да ти покаже "вервай ми".
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
              Само сутрин като паля колата ABS-а работи около 10-тина минути след това отказва ABS-а и километража явно те имат нямакава връзка. Той работи около 10 минути на студен двигател след това колата загрява и ABS-а изключва. Лампата на ABS-а свети постоянно, при натискане на спирачката лампата леко увеличава светлината, при подаване на мигач тя премигва заедно с мигачите. Явно в централата на ABS-а има слаба спойка или слаба връзка. При натискане рязко на спирачките точилата блокират, а при работа на ABS-а те преплъзват.

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                Защо пък и километража ? Нищо чудно ABS модула да праща инфо за скоростта .
                Колега , първо се опитай да закачиш на диагностика когато лампата на ABS-а още не е светнала. Ако успееш да се закачиш а след това не, си свали и презапой централката.
                Колега пробвал съм да закача колата на диагностика когато лампата не свети тогава компютъра не отчита никакви грешки и показва, че ABS-а работи перфектно. След като светне лампата на ABS-а компютъра на диагностиката показва, че не намира системата...

Comment

Колега пробвал съм да закача колата на диагностика когато лампата не свети тогава компютъра не отчита никакви грешки и показва, че ABS-а работи перфектно. След като светне лампата на ABS-а компютъра на диагностиката показва, че не намира системата...
                  Аз защо ли въобще говоря? Като ти загрее двигателя от топлия въздух в коша се загрява и електронния блок на централата и тя блокира. Като изстине всичко си е ок. Когато е блокирала диагностиката не я открива , а когато работи- не отчита грешка, защото тези грешки не се записват.
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                    ...... Когато е блокирала диагностиката не я открива , а когато работи- не отчита грешка, защото тези грешки не се записват.
                    Именно, но вероятноста за "студена" спойка в централката е доста голяма, така че първо пробвай да я презаоиш внимателно цялата. Има и вариант за лош контакт в главната букса , и да отпада захранването ! Както виждаш , няма две мнения по въпроса така, че действай

Comment

Колеги намерих електрическата схема на АБС-а в интернет. След това изкарах буксата захранваща АБС-а, с уред проверих всички клейми на буксата. Всички клейми отговаряха на електрическата схема която намерих в интернет без никакви отклонения. Възможно ли е проблема да е в долната част на буксата на АБС-а или в самия АБС. Днес оставих колата на контактен ключ за около 10 минути без да я запаля и лампата пак светна...

Comment

Я пробвай да смениш 60 А предпазител,който захранва централата или провери на студено и след като светне лампата дали има напрежение (+) след него.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                          Я пробвай да смениш 60 А предпазител,който захранва централата или провери на студено и след като светне лампата дали има напрежение (+) след него.
                          И защо да го сменя!?! Ако предпазителя е изгорял, въобще няма да работи централата, а ако не е изгорял е все едно колко ампера е щом в определени периоди работи. Или искаш да кажеш че този предпазител гори и после се възстановява сам.
                          Last edited by fiore; d.m.y г., 20:22.
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Къса се под пластмасата и почва да прави номера като биметална пластина.
                            Иначе има и такива предпазители,но не са за автомобили.
                            Горното е от горчив личен опит.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И още нещо. Винаги мери буксата докато е включена. Отхлопи капачето на гърба й ( ако има такова) или боцкай с една топлийка кабелите, но това е единтвеният верен начин. При лоша връзка без товар(с откачена букса) НИЩО няма да разбереш .
                              Та мериш кабелите на следните крачета :
                              17 и 18 -> постоянно захранване +12V (малко вероятно) при проблем провери предпазител F1 60А
                              15 -> +12V при контакт (голяма вероятност). при проблем провери предпазител F1 (F10) 10A
                              14 -> +12V при контакт и натиснат педал на спирачката. (не е от тук със сигурност) но при проблем провери предпазител F13 10A и стопмашинката .
                              Накрая но , не на последно място "масите" :
                              16, 19 -> 0V (също има голяма вероятност)
                              Номерата ги пише вътре в куксата от към страната на АБС-а.
                              Мериш когато ABS-a e проблемен и неработещ !!!!!!!!

След като при проблем губиш връзка през OBD-то с електронният модул, няма никакъв смисъл да проверяваш датчици , електромоторче и реленцето за моторчето
                              От там нататък ти остава единственно опцията да изчоплиш платката с електронните компоненти и да я презапоиш .
                              В крайна сметка мисля, че след всички тези гимнастики , ще си смениш електрониката с нова, както още в началото fiore ти каза да направиш
                              ПП: Все пак наистина евала за това, че се опитваш да установиш точно какъв е проблема
                              Last edited by dobromirski; d.m.y г., 09:48.

Comment

Working...
                              X