Колеги карам Алфа Ромео 156 2.0 Twin Spark от няколко дена имам проблем с ABS-са на колата при студена кола около 10-15 миниту ABS-са работи перфектно след това отказва ABS-са и километража. Проблема ми е че и на диагностика компютъра неможе да се свърже с компютъра на ABS-са, ако някой може да ми помогне да пише...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ABS
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Палиш колата и отиваш при Бобо/адреса ще го намериш в съответния раздел/.Аз брах ядове с АВS централата,хем моята е с VDC,ASR и т.н.За 3 часа и срещу съвсем прилична цена,човека реши проблема и сега нямам ядове.Alfa Romeo 156 1.8 TS '2003
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm '2008
-
Първоначално публикувано от vanio.ivanov Покажи съобщениеКолеги карам Алфа Ромео 156 2.0 Twin Spark от няколко дена имам проблем с ABS-са на колата при студена кола около 10-15 миниту ABS-са работи перфектно след това отказва ABS-са и километража. Проблема ми е че и на диагностика компютъра неможе да се свърже с компютъра на ABS-са, ако някой може да ми помогне да пише...sigpic
"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"
Comment
-
Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщениеКак така отказва ABS-а?И кога последно, на студен или топъл двигател (което не би трябвало да има значение)?Защото след 10-15 мин. колата си е загряла.Как установяваш че не работи, като натиснеш спирачки, и блокират колелата?sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Първоначално публикувано от vanio.ivanov Покажи съобщениеКолеги карам Алфа Ромео 156 2.0 Twin Spark от няколко дена имам проблем с ABS-са на колата при студена кола около 10-15 миниту ABS-са работи перфектно след това отказва ABS-са и километража. Проблема ми е че и на диагностика компютъра неможе да се свърже с компютъра на ABS-са, ако някой може да ми помогне да пише...Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщениеКак така отказва ABS-а?И кога последно, на студен или топъл двигател (което не би трябвало да има значение)?Защото след 10-15 мин. колата си е загряла.Как установяваш че не работи, като натиснеш спирачки, и блокират колелата?
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеЗащо пък и километража ?Нищо чудно ABS модула да праща инфо за скоростта
.
Колега , първо се опитай да закачиш на диагностика когато лампата на ABS-а още не е светнала. Ако успееш да се закачиш а след това не, си свали и презапой централката.
Comment
-
Първоначално публикувано от vanio.ivanov Покажи съобщениеКолега пробвал съм да закача колата на диагностика когато лампата не свети тогава компютъра не отчита никакви грешки и показва, че ABS-а работи перфектно. След като светне лампата на ABS-а компютъра на диагностиката показва, че не намира системата...Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение...... Когато е блокирала диагностиката не я открива , а когато работи- не отчита грешка, защото тези грешки не се записват.
Comment
-
Колеги намерих електрическата схема на АБС-а в интернет. След това изкарах буксата захранваща АБС-а, с уред проверих всички клейми на буксата. Всички клейми отговаряха на електрическата схема която намерих в интернет без никакви отклонения. Възможно ли е проблема да е в долната част на буксата на АБС-а или в самия АБС. Днес оставих колата на контактен ключ за около 10 минути без да я запаля и лампата пак светна...
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеЯ пробвай да смениш 60 А предпазител,който захранва централата или провери на студено и след като светне лампата дали има напрежение (+) след него.Last edited by fiore; d.m.y г., 20:22.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
И още нещо. Винаги мери буксата докато е включена. Отхлопи капачето на гърба й ( ако има такова) или боцкай с една топлийка кабелите, но това е единтвеният верен начин. При лоша връзка без товар(с откачена букса) НИЩО няма да разбереш .
Та мериш кабелите на следните крачета :
17 и 18 -> постоянно захранване +12V (малко вероятно) при проблем провери предпазител F1 60А
15 -> +12V при контакт (голяма вероятност). при проблем провери предпазител F1 (F10) 10A
14 -> +12V при контакт и натиснат педал на спирачката. (не е от тук със сигурност) но при проблем провери предпазител F13 10A и стопмашинката .
Накрая но , не на последно място "масите" :
16, 19 -> 0V (също има голяма вероятност)
Номерата ги пише вътре в куксата от към страната на АБС-а.
Мериш когато ABS-a e проблемен и неработещ !!!!!!!!
След като при проблем губиш връзка през OBD-то с електронният модул, няма никакъв смисъл да проверяваш датчици , електромоторче и реленцето за моторчето
От там нататък ти остава единственно опцията да изчоплиш платката с електронните компоненти и да я презапоиш .
В крайна сметка мисля, че след всички тези гимнастики , ще си смениш електрониката с нова, както още в началото fiore ти каза да направиш
ПП: Все пак наистина евала за това, че се опитваш да установиш точно какъв е проблемаLast edited by dobromirski; d.m.y г., 09:48.
Comment
Comment